Clubhouse Payments is hier: wat is het, hoe werkt het en waarom?

Clubhouse, de virale audiochat-app, introduceert betalingen, waarbij gebruikers makers kunnen betalen voor de shows die ze op het platform hosten. Clubhouse bevestigde hetzelfde in een nieuwe blogpost en voegde eraan toe dat het de bedoeling is om “videomakers te helpen bij het opbouwen van een gemeenschap, publiek en impact”, en naarmate ze groter worden, willen ze ook videomakers helpen door geld te verdienen op het platform.Alle gebruikers kunnen vandaag betalingen verzenden en Clubhouse introduceert de mogelijkheid om betalingen in golven te ontvangen, te beginnen met een kleine testgroep. Het bedrijf zegt dat het ook feedback zal krijgen en de functie zal verfijnen en vervolgens naar alle gebruikers zal uitrollen. Het is niet duidelijk welke valuta door Clubhouse zal worden ondersteund, maar het zal in het begin waarschijnlijk beperkt zijn tot Amerikaanse dollars.

Clubhouse is alleen iOS en heeft een update uitgebracht, die de nieuwe functie toevoegt. De nieuwe update brengt ook een betere nieuwsactiviteitsfeed voor gebruikers. Clubhouse zegt dat makers 100 procent van de betaling zullen ontvangen, dat ze daarvoor geen commissie of vergoeding zullen vragen.

Hoe werken betalingen op clubhuis?
Ten eerste moet de maker de functie hebben ingeschakeld om betalingen te kunnen ontvangen.

Als de maker de functie heeft, kan een gebruiker gewoon op het profiel van een maker tikken (die de functie heeft ingeschakeld) en op “Geld verzenden” tikken.

Voer het bedrag in dat u ze wilt verzenden. De eerste keer dat een gebruiker een betaling wil doen, wordt hem gevraagd om een ​​creditcard of betaalpas te registreren.

Lees meer | Wat is Clubhouse, de sociale audio-app voor iOS die steeds populairder wordt?
De persoon die het geld verzendt, wordt ook een kleine verwerkingsvergoeding in rekening gebracht, die rechtstreeks naar de betalingsverwerkingspartner van Clubhouse, Stripe, gaat. Clubhuis neemt niets voor de transactie, aldus de blogpost.

Clubhouse, Clubhouse-betalingsfunctie, Hoe betalingen te doen op Clubhouse Hoe betalingen eruit zullen zien op het clubhuis.
Wie verwerkt de betalingen? Wat is het privacybeleid hieromtrent?
Clubhouse heeft ook de servicevoorwaarden en het privacybeleid bijgewerkt met de nieuwe betalingsfunctie. Het privacybeleid heeft nu een sectie over betalingsinformatie, die eraan toevoegt dat het gebruikers ertoe kan aanzetten “financiële informatie te verstrekken die nodig is om ervoor te zorgen dat betalingen kunnen worden verwerkt door onze betalingsverwerker, Stripe, Inc.”

Verder wordt “informatie met betrekking tot uw betalingen of aankopen ook verwerkt in overeenstemming met de serviceovereenkomst en het privacybeleid van Stripe.”

De servicevoorwaarden van Clubhouse maken ook duidelijk dat het moederbedrijf, Alpha Exploration Co., “GEEN BETALING VERWERKT VOOR ENIGE DIENSTEN”, eraan toevoegend dat het geen “bank, betalingsinstelling, geldtransmitter of geldservicebedrijf” is.

Lees meer | ‘We willen beter zijn dan Clubhouse’: CEO van Leher audio-videochat-app
Wanneer een gebruiker ermee instemt om betalingen te doen op Clubhouse, gebeurt dit in overeenstemming met de servicevoorwaarden en overeenkomsten van Stripe. De servicevoorwaarden voegen toe: “U machtigt Stripe hierbij om elk Betaalinstrument dat u ons of Stripe via de Services verstrekt op te slaan en te blijven factureren, zelfs nadat een dergelijk Betaalinstrument is verlopen, om onderbrekingen in de betaling voor uw gebruik van de Service te voorkomen.”

Waarom voegt Clubhouse betalingen toe?
Het bedrijf zegt dit te doen om de makersgemeenschap te ondersteunen, wat goed klinkt, maar het moet dit ook doen om ervoor te zorgen dat ze het platform niet verlaten. Tenslotte probeert iedereen in de technische wereld momenteel een rivaal in het clubhuis op te bouwen. Twitter test Spaces al met verschillende gebruikers en zou een van de grootste concurrenten voor Clubhouse kunnen zijn, als het de audiofunctie goed krijgt. Verder hebben rapporten aangetoond dat Twitter ook bezig is met het toevoegen van fooienpotten aan Spaces, waar gebruikers de makers van dergelijke audiochats mogelijk kunnen betalen.

Facebook werkt al aan een rivaal in het clubhuis , net als LinkedIn , Discord en zelfs Spotify en dit zijn allemaal grote namen die mogelijk het publiek van Clubhouse zouden kunnen stelen. Wat nog belangrijker is, Clubhouse is nog steeds beperkt tot iOS, wat het aantal gebruikers beperkt, vooral in landen als India, waar een meerderheid van de gebruikers Android gebruikt . Terwijl anderen wanneer ze hun audiochat-apps of -functie starten, waarschijnlijk beide op Android en iOS zullen zijn.

Clubhouse wordt momenteel geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen van rivalen, en betalingen kunnen een manier zijn om videomakers op hun platform te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *