Realme 8 review: nieuw ontwerp, vertrouwde ervaring

Realme heeft al 6 smartphones gelanceerd (waaronder de Realme 8-serie) in de eerste drie maanden van 2021. Het bedrijf vernieuwt smartphones snel om gebruikers functies te bieden die populair zijn en tegen verschillende prijsklassen. De specificaties van de nieuwste Realme 8-smartphone zijn vergelijkbaar met de Realme 7. Bovendien is de nieuwe telefoon iets hoger geprijsd. Dus, is de nieuwe Realme-smartphone een goede optie om te overwegen onder Rs 15.000? We hebben de nieuwe Realme 8-telefoon beoordeeld en dit is wat we denken.Realme 8 review: wat is goed en wat niet?
De nieuwste Realme 8-smartphone ziet er goed uit en is goed gepolijst. Maar niet iedereen is fan van de gewaagde slogan ‘Dare to Leap’ die het bedrijf achterop zijn telefoons slaat. Wanneer het licht het achterpaneel raakt, glanst de slogan in meerdere kleuren. Het goede nieuws is dat de zwarte variant van de Realme 8 die slogan niet op een grote manier benadrukt. Het zwarte kleurmodel dat we ter beoordeling hebben gekregen, is subtiel en stijlvol.

realme 8, realme 8 review, realme 8 camera, realme 8 performance, realme 8 specificaties, realme 8 specs, realme 8 prijs, realme 8 mobile review, realme 8 prijs in india, realme 8 batterij, realme 8 prestatiebeoordeling, realme 8 specs recensie, realme 8-functies, realme 8-beoordeling, realme 8 mobiele recensie, Realme 8, Realme 8-recensie, Realme 8-prijs in India, beste telefoons onder rs 15000, Realme 8-prijs, Realme 8-prestaties, Realme 8-camera, Realme 8-display, Realme 8-specificaties, Realme 8 versus Realme 8-beoordeling De Realme 8 heeft een achterpaneel van polycarbonaat en de zwarte variant is stijlvol. Krediet: Ankita Garg / Express-foto
Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat het toestel een glazen achterpaneel heeft. Je krijgt een achterpaneel van polycarbonaat met glanzende afwerking, dat gemakkelijk vingerafdrukken aantrekt. De bouwkwaliteit van Realme 8 is uitstekend voor de prijs. De camera-instelling steekt een beetje uit de achterkant van de telefoon, maar het is verstandig om de meegeleverde hoes te gebruiken om zowel de sensoren als het achterpaneel te beschermen. Het apparaat is glad, dus u moet een hoes gebruiken voor extra veiligheid.

Hoewel het goed is om een ​​vingerafdruksensor op het display te hebben, geef ik de voorkeur aan aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukscanners, omdat deze plaatsing handig is om het apparaat te ontgrendelen. De in-display-scanner was snel als het ging om het ontgrendelen van de smartphone.

realme 8, realme 8 review, realme 8 camera, realme 8 performance, realme 8 specificaties, realme 8 specs, realme 8 prijs, realme 8 mobile review, realme 8 prijs in india, realme 8 batterij, realme 8 prestatiebeoordeling, realme 8 specs recensie, realme 8-functies, realme 8-beoordeling, realme 8 mobiele recensie, Realme 8, Realme 8-recensie, Realme 8-prijs in India, beste telefoons onder rs 15000, Realme 8-prijs, Realme 8-prestaties, Realme 8-camera, Realme 8-display, Realme 8-specificaties, Realme 8 versus Realme 8-beoordeling De Realme 8 heeft een geperforeerd display-ontwerp. Krediet: Ankita Garg / Express-foto
Een van de beste onderdelen van de Realme 8 is het display. Het bedrijf heeft een AMOLED-paneel aangeboden in de prijsklasse van Rs 15.000, wat een welkome zet is. De weergavekwaliteit is echt geweldig en u zult genieten van binge-watching op dit toestel. De kleuren springen er echt uit. Je krijgt een 6,4-inch FHD + -scherm met een verversingssnelheid van 60 Hz. Ja, het zou geweldig zijn geweest om een ​​paneel met een hoge verversingssnelheid te hebben, maar dit is geen dealbreaker. Maar de zichtbaarheid van zonlicht is niet erg goed. Het is een beetje moeilijk om in fel zonlicht te bladeren of zelfs foto’s te bekijken.

Ik was blij met de prestaties van de Realme 8. Ik kreeg het 8GB RAM-model en had geen problemen met multitasken. De smartphone kon apps snel laden en werkte prima, zelfs nadat 17 apps op de achtergrond draaiden. Ik merkte geen vertraging of stotteren tijdens het gebruik voor browsen, sociale netwerken of ander werk en het kan de dagelijkse functies heel goed aan.

Het gamen op dit apparaat was prima als ik games met veel middelen aan het spelen was op lage instellingen. De standaardinstelling op Genshin Impact was Medium en ik moest overschakelen naar lage instellingen om een ​​afspeelbare en soepele ervaring te krijgen. Na ongeveer 30 minuten gamen werd het achterpaneel van het apparaat een beetje warm. Het enige vervelende onderdeel in dit segment was de ‘Game Assistant’. Elke keer dat je een game-app opent, dwingt de smartphone je om eerst te kijken wat de Game Assistant kan, wat alleen zou moeten gebeuren als je het apparaat voor de eerste keer gebruikt en niet op de hoogte bent van de functies.

realme 8, realme 8 review, realme 8 camera, realme 8 performance, realme 8 specificaties, realme 8 specs, realme 8 prijs, realme 8 mobile review, realme 8 prijs in india, realme 8 batterij, realme 8 prestatiebeoordeling, realme 8 specs recensie, realme 8-functies, realme 8-beoordeling, realme 8 mobiele recensie, Realme 8, Realme 8-recensie, Realme 8-prijs in India, beste telefoons onder rs 15000, Realme 8-prijs, Realme 8-prestaties, Realme 8-camera, Realme 8-display, Realme 8-specificaties, Realme 8 versus Realme 8-beoordeling De Realme 8 wordt geleverd met een behoorlijke hoeveelheid bloatware. Krediet: Ankita Garg / Express-foto
Ik vond het leuk dat Realme 128 GB als basismodel aanbiedt, omdat 64 GB vrij snel vol raakt en ongeveer 20 GB al wordt gebruikt door systemen en apps. Er zijn ook mensen die prioriteit geven aan opslag, dus voor hen is dit goed nieuws.

Realme verzendt het apparaat eindelijk met het nieuwste Android- besturingssysteem, wat ik blij ben te zien. U krijgt dezelfde set apps die u bij alle Realme-telefoons krijgt. Realme 8 wordt ook geleverd met een beetje bloatware en gelukkig kun je de meeste vooraf geïnstalleerde apps verwijderen. Maar u kunt de Video-app, Browser en Theme Store van het bedrijf niet verwijderen. Er is ook een HeyTap Cloud-app, een Chinese cloudopslagservice en je kunt deze niet van de telefoon verwijderen.

Het apparaat heeft een batterij van 5000 mAh, die een hele dag meegaat, zelfs na ongeveer een uur gamen, een paar kleine fotosessies, een paar video’s online bekijken en een beetje sociaal netwerken. Realme bundelt een snellader van 30 W in de doos, waarmee de telefoon in ongeveer 55 minuten van nul tot 100 procent is opgeladen.

realme 8, realme 8 review, realme 8 camera, realme 8 performance, realme 8 specificaties, realme 8 specs, realme 8 prijs, realme 8 mobile review, realme 8 prijs in india, realme 8 batterij, realme 8 prestatiebeoordeling, realme 8 specs recensie, realme 8-functies, realme 8-beoordeling, realme 8 mobiele recensie, Realme 8, Realme 8-recensie, Realme 8-prijs in India, beste telefoons onder rs 15000, Realme 8-prijs, Realme 8-prestaties, Realme 8-camera, Realme 8-display, Realme 8-specificaties, Realme 8 versus Realme 8-beoordeling Een nadere blik op de camera aan de achterkant van de Realme 8. (Afbeelding tegoed: Ankita Garg / Express-foto)
Realme 8 heeft een opstelling met vier camera’s, vergelijkbaar met die van zijn voorganger. Je krijgt een 64 MP primaire camera, een 8 MP groothoeksensor, een 2 MP macro sensor en een 2 MP mono camera. Aan de voorkant zit een 16 MP selfie-camera, vergelijkbaar met de Realme 8 Pro. Het apparaat kan bij daglicht goed genoeg foto’s maken, maar de consistentie ontbreekt, wat een probleem kan zijn. Sommige van de foto’s gemaakt met Realme 8 waren een beetje overbelicht, en een paar waren een beetje oververzadigd.

Je kunt de cameramonsters in het onderstaande album bekijken door op de foto te klikken en naar Flickr te gaan.

Realme 8 //embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Ik heb een paar goede foto’s gemaakt, maar je krijgt niet hetzelfde resultaat als je dezelfde scène opnieuw probeert vast te leggen. De HDR-modus versterkte de kleuren van de lucht en bomen. Hoewel de opname er goed uitzag met levendige kleuren, zag de foto er een beetje kunstmatig uit. De output van de groothoekcamera was niet erg goed, maar bruikbaar. Als je een breder gezichtsveld nodig hebt, krijg je er een, maar verwacht geen erg gedetailleerde opname.

Bij portretopnamen was de achtergrondonscherpte niet erg effectief en de randdetectie was prima. Ik heb goede close-ups gemaakt met voldoende details en kleurnauwkeurigheid (met de primaire camera).

De foto’s bij weinig licht en ‘s nachts zijn niet toereikend. De nachtmodus helpt om wat details aan te bieden, maar de kleurweergave is slecht en er is nog steeds ruis. Relatief gezien was de nachtmodus op de Realme 8 Pro-smartphone indrukwekkend en werkte hij erg goed. Verwacht ook niet dat u met flitslicht goede foto’s zult krijgen, aangezien sommige overbelicht blijken te zijn en er ook details verloren gaan.

realme 8, realme 8 review, realme 8 camera, realme 8 performance, realme 8 specificaties, realme 8 specs, realme 8 prijs, realme 8 mobile review, realme 8 prijs in india, realme 8 batterij, realme 8 prestatiebeoordeling, realme 8 specs recensie, realme 8-functies, realme 8-beoordeling, realme 8 mobiele recensie, Realme 8, Realme 8-recensie, Realme 8-prijs in India, beste telefoons onder rs 15000, Realme 8-prijs, Realme 8-prestaties, Realme 8-camera, Realme 8-display, Realme 8-specificaties, Realme 8 versus Realme 8-beoordeling De Realme 8 heeft een 6,4-inch AMOLED-paneel en dunne randen. Krediet: Ankita Garg / Express-foto
Realme 8 review: oordeel
Realme 8 is geen grote update ten opzichte van Realme 7, maar u krijgt een levendig AMOLED-paneel en goede prestaties voor een toegankelijke prijs. Degenen die een lange batterijduur willen, zullen ook blij zijn met dit apparaat. Je krijgt ook 128 GB als basisopslagvariant. De camera’s op de Realme 8 geven je goede foto’s bij daglicht.

Realme 8 is een goede smartphone omdat het de meeste van de belangrijkste functies biedt waar een gebruiker naar op zoek is in de prijsklasse van Rs 15.000. Als u echter geeft om stereoluidsprekers, een display met hoge verversingssnelheid en een goede camera-instelling, dan zult u ergens anders moeten zoeken. De Redmi Note 10 Pro-smartphone heeft misschien een voorsprong op de camera-afdeling of je kunt meteen de Realme 8 Pro overwegen, die een betere camera te bieden heeft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *