DIY-fotografiehacks: maak een krachtige macrolens met een lege buis van toiletpapier

We hebben veel slimme technieken behandeld in onze DIY Photography Hacks-serie , en deze nieuwste is een van onze favorieten – zowel omdat het zo eenvoudig is als de effecten geweldig zijn! In onze korte tutorial hieronder laten we je zien hoe je een lege toiletpapierbuis gebruikt als verlengstuk om je 50 mm standaardlens om te toveren in een krachtige macrolens.DIY-fotografiehacks: maak een krachtige macrolens met een lege buis van toiletpapier

Een macrolens kan een dure investering zijn, vooral omdat het een specialistische lens is die je misschien maar een paar keer per jaar gebruikt.

Als u echter de close-upervaring wilt, maar niet de kosten van het kopen van een macrolens wilt, is het eenvoudig genoeg om uw eigen lens te maken met een paar huishoudelijke artikelen en een standaard prime-lens – we gebruikten een Nikon 50 mm f / 1.4 .

Houd er rekening mee dat je voor dit project een bodycap moet opofferen, maar deze zijn goedkoop te kopen, rond de £ 8 / $ 8.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
De sleutel tot dit project is om de lens om te draaien, het voorste element tegen de camera te plaatsen, en als je door de zoeker kijkt, zie je dat alles veel dichterbij is gekomen. Steek een buis tussen camera en body en alles wordt nog groter.

Maak een macrolens op de DIY-manier
Maak een macrolens op de DIY-manier: stap 1

01 Maak het verlengstuk
Snijd de buis van de toiletrol op ongeveer 100 mm en plak vervolgens een stuk neopreen aan de binnenkant om eventuele lichtreflecties te verwijderen. Als je geen zwart neopreen hebt, werkt zwart papier ook. Neem een ​​bodydop en snijd voorzichtig een gat aan de voorkant, en plak de buis vervolgens stevig vast aan de bodydop.

Maak een macrolens op de DIY-manier: stap 2

02 De lens bevestigen
Als alles veilig is, bevestigt u de lens, omgekeerd zodat het voorste element in de buis gaat, en met tape op zijn plaats. Monteer de camera op een statief en stel scherp op het onderwerp. Er zit een kleine hendel aan de achterkant van de lens: verplaats deze om het diafragma te sluiten en vast te zetten met Blu-tack.

Maak een macrolens op de DIY-manier: stap 3

03 Maak je foto’s
Zet de camera in de diafragmaprioriteit. De camera zegt dat hij zichzelf heeft ingesteld op f / 0. Stel vervolgens de zelfontspanner in om trillingen of onscherpte tijdens het fotograferen te voorkomen, en maak een paar testopnamen. Controleer de resultaten en pas indien nodig de diafragmahendel aan met de Blu-tack.

LEES VERDER

DIY-fotografie-hacks: cameratrillingen verminderen met een simpele zak linzen
DIY-fotografie-hacks: waarom een ​​leeg cd-hoesje de perfecte regenbeschermer voor je lens is
DIY-fotografie-hacks: maak je eigen statiefhouder
DIY-fotografie-hacks: krijg coole soft-focus effecten met een panty
99 veelvoorkomende fotografieproblemen (en hoe deze op te lossen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *