Hoe u uw smartphone in een virtual reality-headset verandert

Beginnen met mobiele VR
Vergeet de Oculus Rift , HTC Vive Pre en PSVR – je vertrouwde smartphone kan fungeren als je ticket om mee te doen aan de virtual reality-kar. Met behulp van een goedkope headset (of zelfs iets dat je zelf hebt gemaakt), kun je in slechts enkele minuten door 360-graden video’s zoomen en buitenaardse wezens uit de lucht schieten.We bevinden ons nog in de begindagen van deze golf van virtual reality voor consumenten, maar er is hier niets dat bijzonder technisch of moeilijk te volgen is – als je apps op je smartphone kunt downloaden en installeren, kun je aan de slag met VR. Er is een hele wereld aan apps en games om te ontdekken, en er komt altijd nieuwe inhoud binnen.

Welke virtual reality-kit u met uw smartphone kunt gebruiken, is afhankelijk van wat voor soort telefoon het is. Heb je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy telefoon van dit jaar of vorig jaar, dan ligt de Gear VR voor de hand; voor alle anderen zal een soort door Google Cardboard geïnspireerd model of iets dergelijks volstaan.

Een winkel als Amazon heeft veel VR-kits voor smartphones beschikbaar, dus zoek er een die bij je telefoon past (de meeste hebben compatibiliteitslijsten prominent weergegeven). In het onwaarschijnlijke geval dat u niets kunt vinden dat bij uw handset past, kunt u deze nog steeds gebruiken om 360-graden video’s op YouTube te bekijken zonder extra kit.

Terwijl Google en Samsung de weg baanden voor virtual reality met smartphone, doen tal van andere bedrijven zich er nu bij . Voordat u afscheid neemt van contant geld, controleert u de compatibiliteit met uw huidige telefoon en controleert u de compatibiliteit met uw huidige telefoon en leest u beoordelingen van bestaande gebruikers om er zeker van te zijn dat u geen blindganger koopt.

In dit stadium kun je een standaard VR-headset vinden voor bijna elke moderne telefoon die er is – er zijn zelfs opties voor tablets . De duurdere opties die er zijn, zijn waarschijnlijk comfortabeler en beter gebouwd en hebben lenzen van hoge kwaliteit, hoewel je telefoon uiteindelijk het grootste deel van het gromwerk doet.

Bij de meeste VR-headsets steek je je telefoon gewoon in de aangegeven ruimte om aan de slag te gaan – dit is een van die momenten waarop het de moeite waard is om de instructies te lezen om er zeker van te zijn dat je alles goed doet. U kunt dan de banden aanpassen (als uw headset deze heeft) zodat ze op uw hoofd passen.

Als je een op Google Cardboard gebaseerde kit zoals deze van Minkanak hebt gekocht, dan is enige zelfmontage vereist (je kunt zelfs instructies van Google downloaden en deze zelf maken). Alle Cardboard-compatibele sets hebben een QR-code die u kunt gebruiken om uw telefoon in de viewer te kalibreren.

Als je op een Gear VR of een andere vooraf gebouwde headset bent gesprongen, is het proces een beetje eenvoudiger en kun je een telefoon aansluiten op de lege sleuf die hier wordt weergegeven. Met de clips kunt u de behuizing aanpassen aan de grootte van uw specifieke Samsung-handset, waarna de voorkant van de Gear VR weer vastklikt.

Zorg er altijd voor dat uw smartphone veilig is beveiligd voordat u de volledige set opzet – u wilt hem niet van de vloer plukken. Een ander ding om op te letten is dat je handset oververhit raakt: virtual reality is erg veeleisend (daarom maken de dure headsets verbinding met pc’s), dus de vliegtuigmodus kan hier van pas komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *