Hoe kies ik de juiste creditcard?

Of het nu als financiële steunpilaar is, of gewoon in geval van nood, bijna iedereen heeft tegenwoordig een creditcard – of een paar – tot zijn beschikking. Behalve dat het onmogelijk is om een ​​vakantie te reserveren of vliegtickets te boeken zonder een creditcard, zijn ze ook een fantastische manier geworden om technische items voor grote tickets te kopen en tegelijkertijd een beetje te verdienen.Hoewel de behoefte aan de creditcard vrij duidelijk is, is de beste keuze misschien niet zo duidelijk. In feite is er, net als bij het kopen van een nieuwe smartphone of laptop , niet één antwoord dat voor iedereen het beste is.

De ideale creditcard kan zeker van persoon tot persoon verschillen. Het beste is om een ​​eerlijke inschatting te maken van uw behoeften, inclusief de mogelijke gebruikspatronen, en om erachter te komen welke creditcard het beste is voor uw specifieke financiële situatie. Dit zijn dus enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een creditcard:

Wil je gewoon zien wat je nu kunt krijgen? Bekijk de beste creditcards om aan te vragen
TechRadar werkt samen met The Points Guy Affiliate Network voor onze dekking van kredietproducten. TechRadar en The Points Guy ontvangen mogelijk een commissie van kaartuitgevers.

1. RENTETARIEVEN
Banken willen dat u hun creditcard gebruikt, en op hun beurt verdienen ze hun geld door rente in rekening te brengen over de aankopen die de gebruiker doet. Sommige gebruikers willen graag een saldo bij zich hebben en moeten daarom op zoek naar een kaart met een lagere rente, zodat de rentelasten lager zullen zijn.

Houd er ook rekening mee dat sommige creditcards een lagere inleidende aanbieding met een lage rente bieden, maar dat deze in de tijd beperkt is, zoals voor de eerste 12 maanden. En let daarna op de rentevoet als u van plan bent een doorlopend saldo te hebben.

Het kan natuurlijk zijn dat u iemand bent die de rekening elke maand op tijd aflost, en dus doet de rente er eigenlijk niet toe.

2. JAARLIJKSE VERGOEDINGEN
Een jaarlijkse creditcardvergoeding zijn de kosten om een ​​kaartdragend lid te zijn. Sommige kaarten rekenen deze jaarlijkse vergoeding die moet worden betaald om de kaart te kunnen blijven gebruiken, terwijl andere creditcards geen jaarlijkse vergoeding hebben.

Hoewel het simpele antwoord is om de kaart te zoeken met een gratis of lage jaarlijkse vergoeding, is het niet altijd zo eenvoudig. In sommige gevallen biedt de kaart met de hogere jaarlijkse vergoeding ook aanzienlijke andere voordelen om de hogere kosten te rechtvaardigen (zie onze sectie ‘Beloningen’ hieronder), dus vergeet niet deze mee te nemen in de beslissing van de kaartkeuze. Houd er ook rekening mee dat sommige kaarten het eerste jaar of zo geen jaarlijkse vergoeding in rekening brengen als kennismakingsaanbieding, maar daarna jaarlijks in rekening brengen.

3. BELONINGEN
Veel creditcards bieden een beloningssysteem, waarbij hoe meer de gebruiker rekent, hoe groter de bonus wordt. Deze beloning kan verschillende vormen aannemen, gewoonlijk als cashback , airline miles of punten die kunnen worden gebruikt voor de aankoop van toekomstige reizen, zoals vliegtickets.

Dit type beloning kan zeker een waardevolle stimulans zijn om de kaart te gebruiken, want wie houdt er niet van om wat gratis dingen te krijgen. Houd er echter rekening mee dat de kaarten die deze beloningen bieden, deze weggeefactie vaak in evenwicht brengen met een hogere rente of een hogere jaarlijkse vergoeding, dus het is misschien niet de beste deal als je kijkt naar je gebruikspatroon.

4. GEBRUIK CARDMATCH
CardMatch is een slimme kleine tool die wordt gehost door creditcards.com. Geef ze een paar van je gegevens (maak je geen zorgen, het maakt gebruik van 256-bit encryptie en is een PCI Level 1 Compliant organisatie) en het houdt je op de hoogte van speciale aanbiedingen en vooraf gekwalificeerde matches.

Nog beter, u kunt het doelwit worden van extra aanmeldingsbonussen en andere voordelen waar u normaal geen toegang toe zou hebben.

Ga naar CardMatch voor meer informatie en om u aan te melden.

(Afbeelding tegoed: toekomst)
Heb ik echt een creditcard nodig?
Eerlijk gezegd hangt het helemaal af van uw omstandigheden. Als je bijvoorbeeld al een tijdje naar een nieuwe laptop of iPhone XS Max kijkt (of je misschien voorbereidt op Amazon Prime Day ) en weet dat je het je kunt veroorloven om het te kopen, dan is een creditcard een geweldige manier om krijg iets terug van uw grote aankoop. Zeker als je je saldo direct aflost.

Maar als u iets probeert te kopen dat eigenlijk buiten uw budget valt en u het zich alleen kunt veroorloven door een creditcard te gebruiken, is dat waarschijnlijk een slecht idee. Het enige waar je echt goed voor bent, is dat je opgezadeld wordt met schulden die je niet kunt betalen en mogelijk hoge rentetarieven om de zaken nog erger te maken.

Redactionele disclaimer: de meningen die hier worden uitgedrukt, zijn alleen van de auteur, niet die van een bank, creditcardmaatschappij, luchtvaartmaatschappijen of hotelketen, en zijn niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins onderschreven door een van deze entiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *