OnlyFans is enorm succesvol geweest, dus toen de site zei dat het het ding dat het beroemd maakte zou laten vallen – expliciete inhoud, ook wel porno genoemd – was de reactie sterk genoeg om het bedrijf die beslissing te laten heroverwegen . Hoewel een poging om inhoud voor volwassenen kwijt te raken het er zeker op leek dat OnlyFans klaar was voor een grote verandering, zegt een rechtszaak die in Florida is aangespannen dat voordat het bedrijf rebranding met veel minder skin overwoog, het bedrijf een of andere duistere zaak had om zijn plaats te beschermen op de markt, inclusief het plaatsen van inhoud van sommige artiesten op… een zwarte lijst voor terrorisme ?
De rechtszaak werd ontdekt door de BBC en de beschuldigingen schetsen een portret van een bedrijf dat serieus speelt. Hoe hard? Concurrerend platform FanCentro beweert dat OnlyFans een nog steeds niet-geïdentificeerd socialmediabedrijf betaalde om inhoud van sommige makers te krijgen die zijn gemarkeerd in de Global Internet Forum to Counter Terrorism (GIFCT) -database.
GIFCT is opgericht door Facebook, Microsoft, Twitter en YouTube met als missie het terroristen en extremisten moeilijk te maken om digitale platforms te gebruiken. De organisatie doet dit door vingerafdrukken te nemen van media waarvan bekend is dat ze terroristische verenigingen hebben. De oprichtende bedrijven (en Snapchat) delen de toegang tot een database van die gemarkeerde inhoud, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om de toegang tot allerlei vormen van extremisme te beperken.
FanCentro beweert dat OnlyFans, door een manier te vinden om deze database te manipuleren, in staat was de posts van sommige makers onterecht te laten verwijderen en die gebruikersaccounts uit te schakelen, ook al was er geen terrorismegerelateerde inhoud bij betrokken. Het pak zegt dat dit meer op Instagram gebeurde dan op enig ander platform, en de inspanning is er uiteindelijk in geslaagd om het verkeer naar concurrenten te vertragen. Het is veelzeggend dat makers die een OnlyFans-profiel linkten en promootten, geen vergelijkbare problemen ondervonden.
Dat zou allemaal duister genoeg zijn, maar het pak beweert ook dat de vertegenwoordigers van OnlyFans enkele werknemers van het niet-geïdentificeerde bedrijf hebben omgekocht om het plan uit te voeren. De BBC merkt op dat Facebook niet specifiek werd genoemd in de rechtszaak, maar deelt dat Meta een dagvaarding heeft ontvangen op zoek naar interne documenten die verband houden met de zaak. FanCentro vraagt compensatie voor minder verkeer en geld dat verloren is gegaan door gemarkeerde berichten. OnlyFans en Meta vertelden allebei aan de BBC dat de beschuldigingen geen grond hebben.